Як зробити новорічні іграшки своїми руками: цікаві лайфаки

25.12.2021, 22:00
108092

Робимо іграшки з паперу, фетру та пластикових пляшок

Ангел із паперу

Нам знадобиться:

– Папір світлого відтінку, лінійка, олівець, ножиці, шило, золотистий шнурок або джгутик, тонкий дріт, клей, велика намистина, кольоровий папір.

Що робити:

– Виріжте зі світлого паперу квадрат, у якого стінки дорівнюють 15 см, а також прямокутник 15х8 см. Підігніть одну сторону квадрата приблизно на 1 см. Переверніть і загніть у зворотний бік. Елемент потрібно скласти так, щоб вийшла гармошка. Прямокутник теж треба зібрати у гармошку. Гармошку з квадрата зігніть навпіл. По центру згину зробіть дірочку шилом. Другу гармошку також складіть навпіл і проткніть таким же чином.

– Оберніть дріт навколо петлі шнурка, кінці тримайте разом. Просуньте дріт через дірку гармошки з квадрата. Витягніть майже весь шнурок. Після цього просуньте дріт з мотузкою в отвір меншої гармошки. Затягніть шнурок так, щоб деталі стикалися. Склейте половинки великої гармошки. Помажте клеєм нижню частину маленької гармошки та приклейте її до великої.

– Надіньте на дріт намистину та опустіть її до паперової конструкції. Витягніть дріт. Зав’яжіть джгут вузлом над намистом. Розправте крила ангелу, розпрямивши папір у бік намистини, та випрямивши нижню частину. Прикріпіть під намистинкою серце з кольорового паперу.

Віночок із фетру

Нам знадобиться: 

– Картон, олівець, ножиці, зелений фетр, крейда, невидимки чи скріпки, голка, зелені нитки, стрічка світлого відтінку, синтепон чи вата, червоний бантик чи червона стрічка, клей пістолет, об’ємна фарба чи намистини.

Що робити:

– На картоні зобразіть маленьке коло, усередині – менше кільце. Виріжте фігуру, покладіть на шматок фетру і обведіть крейдою. Вам знадобиться два таких елементи. Виріжте кружечки з фетру, один складіть навпіл. Ножицями на маленькому півколі виріжте край у формі зигзагу.

Читайте також: Пентагон надасть Україні дані щодо пересування військ Росії поблизу кордонів – ЗМІ

– Накладіть деталі одну на іншу. У великого півкола теж виріжте зигзагоподібний край по контуру першого. Потім зробіть край ажурним також із зовнішнього боку двох відрізків фетру. З’єднайте деталі невидимками або скріпками, потім зшийте по зовнішньому краю. В одному місці залиште отвір. Просуньте через нього стрічку у формі петлі, після чого зашийте.

– В іграшку покладіть синтепон або вату і зашийте, розподіливши по всій поверхні. Знизу приклейте бантик із червоної стрічки. Прикріпіть на віночок маленькі іграшки з об’ємної фарби або намистин.

Іграшка із пластикових пляшок

Нам знадобиться:

– Пластикова пляшка, декоративний тонкий скотч, ножиці, канцелярський ніж, клей пістолет, дві тонкі кольорові стрічки, клей для тканини.

Що робити:

– Наклейте навколо пляшки скотч зверху та знизу у місці початку звуження. Розріжте пляшку по лініям між внутрішніми краями скотчу. Середній вирізаний шматок розріжте на чотири однакові кільця. Акуратно пропаліть краї праскою. Нанесіть на елемент трохи клею пістолетом в одному місці та зафіксуйте кінчик стрічки під кутом.

– Обкрутіть кільце стрічкою повністю під таким самим кутом. Зайвий кінчик обріжте, закріпіть клеєм. За допомогою клею для тканини (або у крайньому випадку гарячого клею) приклейте до стрічки паєтки. Так само зробіть з іще одним кільцем. А два інших оберніть стрічкою іншого кольору без додаткового декору.

– Змастіть одне кільце зовні гарячим клеєм у двох протилежних місцях. Вкладіть деталь всередину іншого кільця. Склейте їх так, щоб вони були перпендикулярними один одному. Надягніть на заготовку третє кільце і закріпіть його в місцях перетину двох інших. Перпендикулярно до третьої деталі приклейте четверте кільце. Прив’яжіть у місці перетину стрічку та зробіть з неї бантик. Зробіть та зав’яжіть петлю зі стрічки іншого відтінку.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com