Як зрозуміти, що ви надто переживаєте за своє здоров’я: ознаки

10.12.2018, 20:38
6361

Стан підвищеної стурбованості своїм здоров’ям називають іпохондрія. Цей стан оборотний, тобто бути іпохондриком все життя не обов’язково. Та іпохондрики, на відміну від симулянтів, страждають по-справжньому.

Читайте також: Як підтримувати фізичну активність у морозні дні: поради Супрун

Ось 7 симптомів іпохондрика, пише 24 канал.

1. У людини завжди щось болить

То болить, то свербить, паморочиться у голові, коле, ниє. Вчені припускають, що іпохондрики можуть відчувати те, чого звична людина не помічає. Та доказів цьому наразі немає.

2. Іпохондрики шукають свій діагноз у Google

Цей стан, коли людина шукає симптоми у пошуковику, називається кіберхонрія. Іпохондрики вважають, що самолікування врятує їх. А от лікарі тільки принесуть шкоди організму, їм не вигідно вилікувати пацієнта.

3. Вони вважають, що у них симптоми смертельної недуги

Навіть якщо людина випила багато алкоголю і на ранок болить голова, то вона вважає, що у неї пухлина в мозку, здуття живота не через суші по акції, а через рак прямої кишки, не виключено, що це рак яєчників. А от набір симптомів, які знайомі будь-якому жителю мегаполісу, втома, підвищена стомлюваність, втрата або, навпаки, посилення апетиту, дратівливість, безсоння і апатія для іпохондрика це рак.

4. Іпохондрики часто відвідають лікарів

Якщо лікарі не виявляють жодного захворювання, то іпохондрики впадуть у паніку. Це означає, що всі медики некомпетентні. Вони записуються до відомих лікарів, чекають в довжелезних чергах, люблять поговорити про власне здоров’я.

5. Людина знає, які їй обстеження потрібні

Після встановлення діагнозу, іпохондрики призначають собі обстеження. Мова йде не про аналіз крові, а про МРТ (магнітно-резонансна томографія), оскільки смертельні недуги так не діагностуються.

6. Якщо з тілом нічого не відбувається, людина до нього прислухається

Самодіагностика просто не припиняється. Іпохондрики прислухаються до кожного звуку, яке видає тіло. І якщо старанно шукати симптоми, то вони неодмінно виникнуть.

7. У людини є симптоми іпохондрії

Все вищеперераховане – це ознаки іпохондрії. Такій людині завжди страшно за власне здоров’я, їй страшно від уявного нездоров’я.

Від іпохондрії дуже легко позбутися в кабінеті психотерапевта.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com