Яка насправді ситуація у Росії з ракетами: Юсов розкрив подробиці

7.09.2023, 09:31
146312

У Росії серйозні проблеми з потужностями військово-промислового комплексу, а заяви путінського режиму про можливість роками продовжувати війну проти України насправді далекі від реальної ситуації.

Читайте також: Ракетний удар по ринку в Костянтинівці: 16 загиблих, серед яких є дитина, багато поранених

Про це розповів представник ГУР Міноборони Андрій Юсов в інтерв’ю Укрінформу.

“Значною мірою російський ВПК зараз зорієнтований на розконсервацію і за можливості – модернізацію або відновлення старої радянської техніки. Можливості щодо глибокої модернізації виробництва нових озброєнь суттєво зменшилися через запровадження санкцій”, – каже Юсов.

За його словами, зараз у росіян насправді серйозні проблеми із сучасною оптикою, електронікою, чипами і схемами. В окупантів немає однозначного джерела, яке дало б їм змогу вирішити ці проблеми.

Крім того, в розвідці кажуть, що ворог шукає снаряди для ракетних систем залпового вогню, артилерії, “хоча це не високотехнологічна і сучасна зброя”.

“Це свідчить про певну кризу потужностей ВПК Росії. Назовні режим Путіна намагається довести, що вони можуть роками продовжувати війну проти України, але насправді ця інформація перебільшена з метою пропаганди”, – наголошують  у ГУР.

Юсов каже, що російська пропаганда усіляко намагається підтримувати вигляд, начебто в РФ триває спокійне життя, а війна десь далеко.

“Тобто росіяни не готують своє суспільство до повноцінної мобілізації. Навіть якби така мобілізація зараз відбулася, вони бояться наслідків і суспільних настроїв, а також мають проблеми із забезпеченням. Уявімо собі нову хвилю масової мобілізації в Росії. Одразу з‘являться питання навчання, озброєння, амуніції. За всіма цими напрямами у ворога є певні проблеми”, – каже Юсов.

Водночас він зауважив, що попри це, Росію не можна недооцінювати, адже у ворога залишається величезний мобілізаційний потенціал.

“Звісно, питання в якості… Але і в кількості також”, – додав представник ГУР.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com