Якби не місцеві вибори, то хворих на COVID-19 було б менше, – Зеленський

18.09.2020, 18:52
84492

Президент України Володимир Зеленський заявив, що кількість хворих на COVID-19 в Україні була б меншою, якби не прийдешні місцеві вибори. Про це очільник держави повідомив під час візиту на Тернопільщину, передає Інтерфакс-Україна.

Читайте також: В Україні оновили зони карантину: Що змінилось

За словами Зеленського, на початку пандемії Україна мала один із найкращих результатів зі стримування захворюваності та один із найліберальніших режимів карантину, але ситуацію змінило наближення виборів.

“Через політичні ігри і підготовку до місцевих виборів деякі представники місцевої влади, особливо в обласних центрах, чомусь почали воювати на словах, дякувати богу, з центральною владою, яка нібито “закручує гайки”, і захотіли зменшення карантину”, – сказав президент.

Зокрема, очільник держави поклав відповідальність щодо збільшення кількості заражених на місцевих лідерів.

“І в будь-яких маленьких містах, містечках, коли вони бачать, що як сільський голова, керівник ОТГ або мер виходить і говорить, що влада переоцінює складність ситуації, немає нічого страшного, можна святкувати день міста і збирати по 20-30 тисяч людей, то й люди так поводяться. І сьогодні ми бачимо 3 тисячі (виявлених заражених за добу, – ред.)”, – висловився Зеленський.

Читайте також: Українським породіллям повернули “пакунок малюка”

Крім того, президент додав, що зростання захворюваності на COVID-19 наразі спостерігається в усьому світі, але українці мають дбати про себе й дотримуватися правил, запроваджених на час карантину.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com