“Якби відомі українські історичні постаті стали модниками у 2020 році”: Назар Дубів одягнув класиків у сучасний look (фото)

11.02.2020, 14:10
62793

Стиляга Бандера, хіпстер Шевченко, Грушевський у кедах, Леся Українка у “філа” з білим саквояжем. Франківський дизайнер Назар Дубів переніс відомих українців у 2020 рік – одягнув відповідно до теперішніх трендів.

Читайте також: “Проп’є країну за тиждень”: у мережі глузують з того, якби на виборах балотувались різні історичні постаті та що б про них написали.

На своїй сторінці у Facebook  Назар запостив серію власних робіт, які стали сенсацією для обговорення.

Колажі стали вірусними і розлетілися мережею, а їхній автор почав отримувати серйозні пропозиції на продовження проєкту.

“Якби відомі українські історичні постаті стали модниками у 2020 році”, – підписав серію авторської графіки Назар Дубів. Дизайнер зазначив, що надихнувся роботами російського художника Олексія Фрея, який перевдягав письменників на замовлення модного бренду в одну з останніх його колекцій.

Франківцю розходилося не на рекламі одягу. Назар розповів Сотці, що хотів представити видатних українців як сучасників, щоби зірвати з них стереотипне сприйняття. Тому взяв відомих історичних персонажів – політичних діячів та письменників-класиків, які найбільше вплинули на українську державність і культуру. “Хотілося вразити, викликати емоції, щоби це зачепило”, – каже автор.

Зачепило неабияк – за кілька днів роботи облетіли мережі. Фейсбук-спільнота активно обговорювала “лук” кожного з персонажів і пропонувала щось допрацювати та неодмінно продовжувати.

“Насправді це не кінцевий перелік персонажів, планував ще доробити. Були ще, наприклад, Ярослав Мудрий і Котляревський”, – розповідає Назар. Каже, що спеціально обирав постаті, віддалені в часі, щоби ми могли побачити їх у цілковито відмінних образах, аніж звикли їх собі уявляти.

Автор каже, що такий запит на ребрендинг української класики та історії став для нього несподіванкою. І дуже потішив.

“Для мене ці образи видаються дуже позитивними. Чесно кажучи, я їх у принципі так бачу. І такими вони мені подобаються, – зазначає автор. – Добирав з того, що зараз на піку, – взяв цікаві моменти в модних трендах-2020. А дещо лягло в стиль навіть несподівано для мене. Лесю Українку хотів одягнути ближче до класики, але не в спідницю чи сукню – це дуже звично, заїжджено вже, навіть із кросівками. І тут підійшло довге пальто – в такому поєднанні це ніби класика, але все разом – нестандарт. Так, я хотів, щоби наша неординарна Леся Українка була оригінальною. І ще на ній є кулончик, – не знаю, чи зауважили, – стилізований під “Л”. Думав собі, от, можливо, хтось, помітить цей “гачечок”, і він ще додасть до її сучасного образу”.

Назар Дубів продовжує роботу над серією. Говорить, що отримав різні запити і пропозиції, як-от взятися за персонажів зі сфери історії та політики. “Не буду зараз про це, розкажу більше на фініші серії”, – каже автор і додає, що хоче ще зачепити етнотему в продовження теперішньої та наступної серій.

З нетерпінням чекаємо на продовження.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com