Яке пиво найкорисніше для здоров’я: врахуйте ці фактори, перш ніж відкривати спиртний напій

2.05.2023, 23:03
139910

Ми часто вживаємо пиво під час відпочинку на природі, вдома чи зустрічаючись із друзями. Проте далеко не завжди розуміємо ризики, які притаманні надмірному вживанню спиртного.

Читайте також: Лікарні на Волині отримали інвалідні візки від волонтерів (фото)

Про це пише видання Yahoo.

На жаль, не існує чарівного пива, яке вирішить ваші проблеми зі здоров’ям. За словами зареєстрованого дієтолога Кріса Мора, один з основних компонентів пива надає йому нездорового відтінку.

Алкоголь – одна з головних принад пива. Це вкорінена частина соціальної культури в усьому світі. Проте надмірне споживання алкоголю може призвести до високого кров’яного тиску, раку, ослаблення імунної системи, когнітивної дисфункції, проблем із психічним здоров’ям та алкогольної залежності. Алкоголь зменшує наші заборони після вживання, але він також має стимулювальну дію, яка впливає на сон, що може вплинути на загальну якість життя.

“Немає значення, звідки надходить алкоголь, важливим є загальний вміст алкоголю, ABV. Неважливо, чи це пиво, чи вино, чи будь-який інший алкогольний напій, важливий сам алкоголь”, – сказав Кріс Мор.

За його словами, найкорисніше пиво – це те, яке має найнижчий вміст алкоголю в об’ємі (ABV, або об’ємний вміст алкоголю). За даними Національного інституту з питань зловживання алкоголем та алкоголізму, стандартна порція звичайного пива – це 12 унцій пива, що містять 5% алкоголю. Але швидкий похід до пивного відділу може призвести до того, що ви купите паковання пива з вмістом алкоголю понад 8% об’ємних одиниць, а деякі навіть 18%.

“Ви думаєте, що п’єте одне пиво, але ви щойно випили два напої в одній банці”, – каже Мор.

За останнє десятиліття на ринку з’явилося багато “здорового” пива, яке містить електроліти, антиоксиданти та ключові поживні речовини. Не дайте себе обдурити, каже Мор, більшість із них є маркетинговою стратегією, щоб змусити споживачів “виправдати своє споживання алкоголю”.

“Якщо пиво є нашим джерелом антиоксидантів і поживних речовин, тоді нам потрібно розглянути багато інших питань. Є кілька сортів пива, які збагачені різними інгредієнтами, але я б точно не став обирати пиво як джерело харчування”, – підкреслив експерт.

Незалежно від способу виготовлення пива, саме вміст алкоголю має найбільший негативний вплив на здоров’я.

Це не означає, що потрібно відмовитися від пива чи алкоголю взагалі, щоб вести здоровий спосіб життя, каже Мор, хоча тверезий спосіб життя, безумовно, має переваги для здоров’я. Низькокалорійні та легкі сорти пива є більш здоровими варіантами – вони зазвичай виготовляються з більшою кількістю води, ніж стандартні сорти, щоб зменшити вміст алкоголю. Але не всім подобається смак світлих сортів, що, за словами Мора, дає можливість оцінити, чому ви п’єте його в першу чергу.

“Якщо ви хочете пити пиво, пийте пиво – але іноді”, – наголосив він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com