Які наслідки можуть бути після перенесеного COVID-19

23.10.2021, 09:00
103580

Залишитися можуть болю в грудях і прискорене серцебиття, випадання волосся, висип, біль в животі, відсутність апетиту, діарея і блювота

Нове дослідження показало, що у більшості людей, інфікованих COVID, є принаймні одна спільна риса, пише WomanEL.

Нове дослідження опублікували 14 жовтня в JAMA Network Open. Воно проаналізувало різну тривалість зараження COVID серед більш ніж 250 000 вижили після вірусу. Дослідники провели систематичний огляд 57 досліджень, щоб визначити частку людей, які повідомили, що відчували хоча б один симптом COVID в трьох різних інтервалах: короткостроковий через один місяць, середньостроковий через два-п’ять місяців і довгостроковий через шість або більше місяців.

Читайте також: У Авакова коронавірус, він у важкому стані – ЗМІ

Згідно з дослідженням, 54 відсотки відчували довгострокові симптоми протягом або більше місяців після постановки діагнозу COVID або виписки з лікарні. Через місяць і два-п’ять місяців після зараження 54% і 55% як і раніше відчували симптоми, відповідно.

Ці результати підтверджують те, що стверджували багато медичних працівників і вижили після COVID-19, а саме, що можуть зберігатися несприятливі наслідки для здоров’я від COVID-19.

Дослідники виявили, що поширені хронічні ускладнення COVID включають втрату ваги, втома, лихоманку, біль, зниження рухливості, труднощі з концентрацією уваги, генералізовані тривожні розлади, утруднене дихання. Зберегтися може також біль у грудях і прискорене серцебиття, випадання волосся, висип, біль в животі, відсутність апетиту, діарея і блювота.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com