Які рекомендації дає МОЗ щодо поховання померлих від коронавірусу

28.03.2020, 17:43
67862

Всесвітня організація охорони здоров’я не рекомендує ніяких особливих правил для заховання померлих з COVID-19. Водночас оперативний штаб, який працює при Міністрестрві охорони здоров’я детально розглядав це питання та оцінював ризики, які в подальшому можуть виникнути при похованні. Наразі є розроблена певна інструкція, пише канал 24.

Читайте також: На Теропільщині півторарічна дитина хвора на коронавірус перебуває в реанімації

Про це під час брифінгу розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Ця інструкція (щодо поховання померлих від Covid-2019 – 24 канал) лягає у нормативно-правовий акт МОЗ, що чітко покаже всім, що робити під час поховання, аби не допустити інфікування. Найбільший ризик під час поховання мають ритуальні обряди, де є велике скупчення людей, прощальні поцілунки”,– наголосив він.

За словами Ляшка, це все є точками ризику, яких треба уникнути і яким треба запобігти. Тому, перш за все, МОЗ рекомендує зменшити час і кількість людей на похороні людини, що померла від коронавірусної хвороби.

“Існує велика ймовірність порушити вимоги карантину, коли заборонені ритуальні обряди й людей можуть притягнути до адміністративної або навіть кримінальної відповідальності. Але, перш за все, – це ризик та загроза інфікування”, – додав заступник очільника МОЗ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com