Яку зубну щітку краще вибрати – звичайну чи електричну

21.02.2021, 16:30
94757

Деякі види зубних щіток, наприклад, електричних, видаляють зубний наліт краще, ніж звичайні. Про це розповіла лікар-пародонтолог і член Американської стоматологічної асоціації Саллі Крем (Sally Cram). Вона також зазначила, що при виборі щітки слід порадитися зі стоматологом, щоб врахувати індивідуальні особливості людини, – повідомляють Новини Здоров’я.

Читайте також: Стоматологи розкрили правду про ополіскувач для зубів

Говорячи про звичайні щітки, Крем заявила, що вони ефективно очищають зуби від нальоту і запобігають гінгівіту. Лікарка рекомендувала вибирати м’які щітки з маленькою головкою.

Жорстка щетина здатна пошкодити ясна, попередив доцент школи стоматологічної медицини Університету Тафтса Девід Лідер. Він також зазначив, що такі щітки погано очищають важкодоступні місця в ротовій порожнині, до того ж міняти їх треба кожні три місяці.

Однак, за словами Крем, якщо вибирати серед електричних щіток, то варто пам’ятати, що звукова ефективно очищає щілини між зубами і інші складні місця. Крім того, огляд 2016 року показав, що щітки з акумулятором, а не змінними батарейками краще видаляють наліт.

Як пише Insider, електричні зубні щітки можуть бути ефективніше звичайних для збереження здоров’я ротової порожнини. Велике дослідження, яке провели в 2019 році в Німеччині, показало, що у людей, які чистили зуби електричними щітками, було менше захворювань ясен і зубів.

Крім того, вони краще підходять для тих, у кого є брекети, для дітей і літніх людей. Існують також щітки, які допомагають стежити за гігієною рота за допомогою спеціальних додатків. Основний мінус таких щіток – вони значно дорожчі звичайних.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com