Який відомий вітамін провокує появу тромбозу: про це мало хто знає

7.06.2024, 20:02
159924

Це вітамін К, який вкрай корисний для нашого організму, зокрема, для належної роботи серця й судин. Він відповідає за згортання крові, тому допомагає спинити кровотечі. Але його надлишок може призвести до утворення тромбів. Тому людям, що знаходяться у групі ризику, не можна приймати вітамін К і слід обмежити споживання деяких видів продуктів.

Читайте також: Виявлено ген, який може сповільнювати старіння: що кажуть вчені

Які продукти містять найбільше вітаміну К

Вітамін К утворюється в організмі роботою позитивної мікрофлори кишківника. Також він поступає в організм разом з їжею. Найбільше цього вітаміну міститься у білокачанній капусті, печінці, яйцях, свинині, щавлі, гарбузах та петрушці. Також він є у томатах, картоплі, моркві, буряках, рибі, авокадо, молочних продуктах і кропі.

Вітамін К вкрай корисний для судин, гостроти зору та згортання крові. Але його надлишок небезпечний для людей, схильних до тромбозу. Тому споживання цих продукті краще обмежити тим, хто має густу кров.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com