Янукович може сказати останнє слово на суді з ліжка

19.11.2018, 12:53
5536

Обвинувачений у державній зраді колишній президент-утікач Віктор Янукович може виступити у суді з останнім словом 5 грудня, сидячи або лежачи. Про це на засіданні 19 листопада заявив головуючий суддя Владислав Дев’ятко.

Він задовольнив клопотання захисту про перенесення засідання у зв’язку з травмою Януковича, повідомляє “Українська правда”

“Якщо обвинувачений Віктор Янукович до визначеної судом дати не зможе вилікуватися, суд не вважатиме зневагою чи проявом неповаги до суду, якщо Віктор Федорович Янукович виступить у суді з останнім словом, сидячи чи лежачи на лікарняному ліжку, якщо здоров’я не зможе йому дозволити перед судом стояти”, – сказав Дев’ятко.

Суддя спершу планував провести наступне засідання 3 грудня.

Але адвокат, посилаючись на медичну довідку Януковича, де вказано, що лікування триватиме 2-3 тижні, просив дати обвинуваченому рівно 3 тижні, які спливають 5 грудня.

“Справа є непересічною, справа є публічною, висвітлюється у ЗМІ, вибачте, виступати лежачи”, – сказав адвокат Олександр Горошинський.

“Задля забезпечення права на захист Віктора Януковича суд оголошує перерву до 9:00 5 грудня”, – заявив Дев’ятко.

Горошинський розповів, що 17 листопада бачився з підзахисним у Росії та з’ясував, що Янукович не може “самостійно пересуватися і навіть вставати з ліжка”.

Адвокат також клопотав про допит екс-міністра енергетики і вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

“Суд просить захисників не перетворювати судовий процес на цирк. Ви є адвокатами, ви прекрасно знаєте, що не можете витягувати кроликів з капелюха. У нас стадія останнього слова. Допити закінчились. Ви прекрасно знаєте, що можна повернутись до допитів лише на основі останнього слова, якщо він повідомить якісь подробиці, які не були раніше досліджені”, – відповів Дев’ятко.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com