Японія виділить на відбудову Донбасу майже 3 млн доларів

18.05.2019, 13:42
25436

Японія виділить для підтримки переселенців, які постраждали під час війни, та відновлення Донбасу 2,8 млн доларів. Про це повідомляє прес-служба Представництва ООН в Україні.

Читайте також: 116-річну жительку Японії назвали найстаршою людиною в світі

Посол Японії пригадав, що Японія, починаючи від 90-х років минулого століття, вже виділила для України близько 3 млрд доларів, понад половину з  них за останні п’ять років.

“Починаючи від 2014 року, після Революції Гідності, ми збільшили обсяг наданої допомоги Україні, й вона склала 1,87 млрд доларів, що становить понад половину загального обсягу коштів, наданих від моменту набуття незалежності”, – зазначив він.

Він розповів, що допомога включає модернізацію Бортницької станції аерації, фінансову підтримку уряду України, допомогу в медичній сфері та допомогу населенню на сході Україні.

“У співпраці з ООН та іншими міжнародними організаціями ми реалізували допомогу на загальну суму 47 млн доларів США. Допомога, яку ми надаємо на східній Україні, спрямована на підвищення безпеки та добробуту місцевого населення. Проекти включають реабілітацію соціальної інфраструктури, відновлення лікарень, шкіл, громад”, – додав посол.

Координаторка системи ООН в Україні Оснат Лубрані зазначила, що від 2015 року за фінансової підтримки Японії за допомогою програм, реалізованих ООН, вдалося реконструювати понад 30 об’єктів соціально-економічної інфраструктури у Луганській та Донецькій областях, зокрема, мости, насосні станції, медичні установи, реабілітаційні центри та школи.

Цьогоріч допомога надаватиметься чотирма агенціями системи ООН в Україні, зокрема: Програмою розвитку ООН (ПРООН) – на суму 0,54 млн доларів, Агентством ООН у справах біженців (УВКБ ООН) – 0,84 млн доларів, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) – 0,38 млн доларів, Управлінням ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) – 1,09 млн доларів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com