Японія визнала Курильські острови незаконно окупованими Росією: це сталося вперше за 19 років

22.04.2022, 13:31
118002

Країна повернулась до жорсткої позиції щодо статусу островів, яку займала фактично після закінчення Другої світової війни. Поштовхом до цього стала війна Росії в Україні, яку Японія суворо засудила.

Читайте також: Втиснувся у крісло та міцно тримався за стіл: у Мережі обговорюють неприродну позу Путіна під час зустрічі з Шойгу (відео)

Про це пише Japan News та NHK.

Міністерство закордонних справ Японії у своєму звіті назвало Південні Курили (у японців — Північні території) “невід’ємною частиною території Японії”. Такого трактування МЗС не вживало від 2011 року.

“Північні території – це острови, над якими Японія має суверенітет, вони є невід’ємною частиною Японії, проте наразі незаконно окуповані Росією”, — заявили в МЗС.

Крім того, Японія назвала російське вторгнення в Україну “неподобством, яке підриває основи міжнародного порядку не тільки у Європі, а й в Азії”. За цих обставин, вважають дипломати, результати територіальних переговорів з Росією стають невизначеними.

МЗС Японії також наголошує, що Токіо очолить зусилля міжнародної спільноти, аби не допустити спроби однієї держави силою змінити статус-кво. Тому Японія співпрацюватиме з країнами, які розділяють фундаментальні цінності демократії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (1)

  • Гена Завізіон, старий комуніст 24.04.2022 о 12:26

    А Китай чому мовчить? Чи сидить на березі сибірської річки, і чекає, поки пропливуть трупи московитів? Сибір – це тимчасово окупована московитами китайська територія. До речі, мешканці Чукотки не будуть проти того, щоб жити під прапором штату Аляска.

  • Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com