Японію сколихнув потужний землетрус: є жертви

19.06.2019, 10:28
29728

Щонайменше 26 людей постраждали в Японії в результаті сильного землетрусу магнітудою 6,7, який відбувся у вівторок ввечері в Японському морі поруч з префектурою Ямагата.

Читайте також: Китай сколихнув потужний землетрус: загинуло 11 людей

Про це повідомляє телеканал NHK.

Наголошується, що більшість постраждалих – літні люди, які отримали різні травми в результаті падінь через підземні поштовхи.

Епіцентр події землетрусу знаходився біля узбережжя префектури Ямагата, вогнище залягало на глибині близько 14 км у Японському морі. Спочатку повідомлялося про магнітуду 6,8, потім її оцінка була знижена до 6,7.

Сейсмологи також оголосили про загрозу цунамі заввишки до 1 м, однак на узбережжі був зафіксований лише незначний підйом рівня приливних хвиль.

Залізничний транспорт в префектурах Ніїгата і Ямагата працює в звичайному режимі. Порушене електропостачання також практично повністю відновлено.

Сейсмічна активність залишається високою: 18 поштовхів відчули до 11:00 в середу.

Влада закликала місцевих жителів триматись насторожі після сильних поштовхів протягом тижня особливо щодо можливих зсувів, оскільки у регіоні пішов проливний дощ. Також попереджають, що земля може бути розпущена землетрусом, що збільшує ймовірність зсувів.

Дощ почався рано в середу в префектурах Ніігата і Ямагата вздовж Японського моря.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com