“Є мотивовані й готові служити”: нардеп – про підготовку в Польщі загонів з українців за кордоном

4.05.2024, 23:03
158348

Серед чоловіків, які нині перебувають у Польщі, є мотивовані та готові служити, але вони хочуть пройти навчання в хороших умовах за кордоном.

Читайте також: Росія оголосила у розшук президента Зеленського

Про це розповів народний депутат від фракції “Слуга народу” Юрій Камельчук в ефірі телеканалу “Новини.LIVE”.

“Якщо ми говоримо про те, як все ж таки повпливати на повернення чоловіків, то є серед них мотивовані, є серед них чоловіки, які готові служити, спортсмени чи, можливо, навіть з якимось певним бойовим досвідом, хтось не має його або його втратили. Але вони кажуть: “Ми б хотіли пройти навчання, і пройти його в хороших умовах за кордоном”, – каже він.

Камельчук розповів, що це вже робиться з ініціативи певного керівництва морпіхів, які в Польщі готують невеликі підрозділи на окремих базах. І вони будуть приїжджати до України.

“Йдеться поки що не про тисячі, але йдеться вже про сотні… Є українські громади, до речі, частина з них – це релігійні громади, серед них є чоловіки, які, просто почувши це повідомлення, самі висловили бажання про те, що вони готові готуватися і готові їхати, але їм треба навчання, екіпіровка і тоді – вперед”, – підсумував нардеп.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com