“Є один нюанс”: у Зеленського оцінили ймовірність нового наступу з Білорусі

14.12.2022, 18:03
132493

Ризику повторного наступу з боку Білорусі станом на зараз немає. Нинішня активність в РБ – інформаційна операція для дестабілізації України.

Читайте також: Попри санкції Росія продовжує закупівлю західних мікрочіпів – Reuters

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю “РБК-Україна”

Як уточнив радник керівника Офісу президента, за його даними, наразі у Білорусі перебуває приблизно 12-15 тисяч росіян. І немає підстав вважати, що “у Білорусі може бути формований ударний кулак, як це люблять росіяни, які воюють в класичній радянській методології”.

“Будемо відстежувати все, що відбувається в Білорусі, але на сьогодні треба спокійно ставитись, бо це більше інформаційна робота, щоб дестабілізувати Україну. Але є один нюанс – вони настільки не розуміють Україну, що вони нас не дестабілізують, а навпаки мобілізують”, – висловився Подоляк.

Він наголосив, що українська сторона уважно стежить за тим, що відбувається на території Білорусі. І перекидання військ і техніки з полігонів, не є підставою для занепокоєння.

“Ми бачимо, що вони постійно ротують війська, тобто перекидають їх з одного полігону на інший, в тому числі та до кордонів України. Але ми бачимо, що вони перекидають, який обсяг техніки. Росія в Білорусь відправила перш за все протиракетну, протиповітряну техніку. Це не техніка для наступу, це не танки, не БТРи”, – наголосив радник голови ОП.

Натомість, Подоляк вказав на те, що РФ фактично взяла під контроль білоруську армію і Путіну вкрай вигідно відкрити сухопутну операцію через Білорусь на території України.

Передусім, каже, щоб відтягнути з ключових напрямків певну кількість наших військовослужбовців, щоб перерозподілити навантаження на свої ділянки фронту і таким чином підвищити шанси на свій контрнаступ на Донецькому і Луганському напрямках.

“По-третє, вони (росіяни) тотально контролюють силову вертикаль Білорусі, в тому числі ССО місцеве, сили спеціального призначення. Крім того, вони постійно політично тиснуть на Лукашенка, доводячи йому, що якщо Росія програє, то він буде на лавці підсудних сидіти разом з представниками російської політичної еліти”, – каже Подоляк.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com