Єгипет відкриє для туристів нові курорти

18.09.2021, 21:53
101239

Нові єгипетські курорти Аль-Галяля та Аль-Аламін насправді не є такими. Жоден із них не може розглядатися як потенційний масовий туристичний напрямок для українців, які віддають перевагу “торованим” маршрутам – Шарм-еш-Шейху та Хургаді.

Читайте також: 33-річна Нікітюк, нарешті, перетворилася на леді – новий образ їй до лиця (фото)

Аль-Галяля лежить всього за 100 кілометрів від Каїра з пірамідами та Сфінксом, але український турист не надто цікавиться такими речами. Зі свого боку, Аль-Аламін спочатку замислювався як курорт для багатих єгиптян, де туристи зобов’язані дотримуватися певних норм ісламу, що також неприйнятно для наших громадян.

Про це в ексклюзивному бліцінтерв’ю OBOZREVATEL розповів експерт із питань туризму Олександр Новиковський. Далі наводимо його пряму мову.

Аль-Галяля поруч із пірамідами, але українським туристам це не цікаво

Аль-Галяля розташовується всього за 100 кілометрів від Каїру на узбережжі Суецької затоки. Але порівняймо кількість українських туристів, які відвідують Каїр, і кількість туристів, які відвідують Хургаду і Шарм-еш-Шейх. До Каїра їдуть одиниці.

Це проєкт, який запустили, але самі не розуміють, виросте з нього щось, чи ні. Говорити про те, що він буде доступний для українців або громадян інших країн, складно. Допоки його не відкатають місцеві туристи, допоки там не розвинеться інфраструктура до рівня автопілота, як це відбувається в Шармі й Хургаді, говорити про те, що ці курорти можуть мати попит і популярність, не доводиться.

Аль-Аламін – курорт для багатих єгиптян, де купаються в одязі

Аль-Аламін, розташований на узбережжі Середземного моря, розкручують, тому що в цьому регіоні відпочиває велика кількість багатих єгиптян. Їхній основний курорт розташований трохи далі від аеропорту. Щоб зробити його більш привабливим, побудували новий курорт. Там усе арабською, там діють певні правила ісламу, там люди купаються в одязі.

Це не зовсім прийнятно для нас. В основному він розрахований на локального місцевого відпочивальника. Аль-Аламін навряд чи буде коли-небудь доступний для українського туриста.

У чому ще проблеми з Аль-Галялею і Аль-Аламіном

Чому люди масово не їдуть на курорти Середземного моря? Тому що там дорожче, немає чартерних рейсів, велика кількість місцевого населення. Є певні нюанси, які для нашого ринку неприйнятні.

Крім того, туристам, що приїжджають на ці курорти, доведеться додатково купувати візи. У той час як в Шарм-еш-Шейху віза не потрібна, якщо турист відпочиває тільки на Синайському півострові. Чому Sinai only? Тому що в цьому регіоні, крім туристів, більше нікого немає. Там немає ніяких селищ. Це стовідсотково туристична зона.

У Хургаду віза потрібна, але час від часу уряд пропонує якісь акції, йде назустріч туристам і на певний період знімає цю вимогу. Або оператор від себе компенсує ці візи.

Так, ці курорти мають право на життя, на розвиток. Але говорити про те, що це будуть місця масового туризму, не варто.

Дахаб і Марса-Алам – десь посередині між Аль-Галялею і Шармом

Марса-Алам розташований десь посередині. Там досить невелика кількість готелів. Він теж не може бути супермасовим, тому що його потенціал обмежений. Одночасно на цьому курорті може відпочивати 3-5 тисяч туристів, тоді як у Шармі одночасно може відпочивати 100 тисяч туристів, а в Хургаді – 200 тисяч.

Свого часу користувалися попитом круїзи по Нілу, що стартували з Марса-Аламу. Але це теж не для масового туриста.

Дахаб – це досить давній туристичний регіон. Його котрий рік намагаються розкрутити, розгойдати, подати як “нове цікаве місце”. Але по факту це старі місця, в яких є якась невелика інфраструктура. Вони цікаві тільки обмеженому колу відвідувачів.

Чому Шарм-еш-Шейх і Хургада залишаються головними курортами Єгипту

Зазвичай люди їдуть торованими маршрутами. Шарм-еш-Шейх, Хургада повністю закривають усі потреби туристів. Оператори розглядають можливість будь-яких зобов’язань перед готелем. Вони отримують певні ціни нижче ринкових, формують чартерні ланцюжки і пропонують для кінцевого споживача більш привабливу ринкову вартість турів.

Якщо ж турист самостійно захоче поїхати в Шарм-еш-Шейх або Хургаду, такий тур обійдеться йому на 25-30% дорожче. Крім того, в нього виникне низка додаткових складнощів щодо перетину кордону, візи, трансферів тощо. У разі виникнення форс-мажорних обставин йому доведеться самому спілкуватися з консульством чи представництвом України на території Єгипту.

Цим і відрізняється масовий та індивідуальний туризм.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com