Єнс Столтенберг: “НАТО має консолідовану позицію щодо Росії”

25.03.2021, 13:34
95819

Північноатлантичний Альянс має консолідовану позицію щодо поведінки Росії, яка вдається до репресій вдома та до агресії поза власними кордонами, тож союзники по НАТО продовжать давати тверду і рішучу відповідь на загрози з боку РФ.

Про це у середу під час пресконференції за підсумками другого дня зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, – повідомляє кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Генсекретар Столтенберг: “Україна та НАТО мають усі інструменти для Євроатлантичної інтеграції”

«Міністри закордонних справ НАТО щойно завершили обговорення щодо Росії. До нас приєдналися наші близькі партнери – Фінляндія і Швеція, а також високий представник ЄС Боррель. У той час, як наші відносини з Росією залишаються дуже складними, наша зустріч продемонструвала потужну згоду серед союзників по НАТО і партнерів… Відповідь НАТО є твердою і змістовною», – наголосив Столтенберг.

За його словами, незважаючи на спроби та зусилля НАТО розвинути змістовний діалог з Росією, ця країна ступила на шлях посилення внутрішніх репресій проти політичних опонентів вдома та до агресивної поведінки за власними кордонами.

Генсек повідомив, що міністри НАТО в черговий раз закликали російську владу негайно звільнити Олексія Навального та всіх учасників мирних демонстрацій, що були арештовані в Росії.

«Ми бачили масштабні дії Росії з підриву та дестабілізації сусідів, включаючи Україну, Грузію і Республіку Молдова. Вона підтримує репресії в Білорусі і намагається втручатися в ситуацію в регіоні Західних Балкан. Росія продовжує свої широкомасштабне військове нарощування, від Балтики до Чорного Моря, від Близького Сходу до Північної Африки, від Середземномор’я до Арктики. Союзники по НАТО відчули дії Росії з дезінформації і пропаганди, її зусилля впливати на вибори, кібернетичні атаки та використання нею хімічної зброї проти політичних опонентів як вдома, так і на наший території», – сказав Столтенберг.

Він зауважив, що у відповідь на такі дії Росії НАТО виконало найбільше посилення колективної оборони за ціле покоління, зміцнило оборону проти гібридних та кібернетичних загроз і надалі буде зберігати пильність.

«Ми будемо продовжувати працювати з ЄС та нашими близькими партнерами, щоб разом відповісти на таку поведінку Росії», – додав генсек НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, в аналітичній доповіді «НАТО 2030», оприлюдненій у грудні минулого року, Росія визначається як джерело найглибшого геополітичного виклику для усього Альянсу. Стосовно Росії НАТО проводить двоєдину політику: з одного боку – стримування та оборони, а з іншого – підтримує відкритими канали зв’язку.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com