Єрмак хоче переформатувати “Слугу народу”

8.10.2020, 13:50
86118

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак хоче переформатувати фракцію “Слуга народу” в Верховній Раді.

Читайте також: 5% бар’єр на місцевих виборах долають тільки 5 партій, – Рейтинг

Як пише “Українська правда”, за відсутності організації і контролю монобільшість почала жити своїм окремим життям.

“І коли Банкова хоче щось провести через Раду, то їй легше часом домовитись із іншими фракціями, а не зі своїми депутатами. Як сталося, наприклад, коли Верховна Рада затверджувала комісію по відбору нового голови САП. “Слуга народу” дала лише 172 голоси. Якби не голоси груп “За майбутнє” та “Довіри”, голосування було б провалене”, – йдеться у статті.

За даними джерел видання, замість того, щоб систематизувати роботу і вислухати депутатів, Офіс президента задумав велике переформатування всередині фракції “СН”.

“Там зараз 14 заступників керівника фракції. Може статися, що їх стане більше. В чому проблема? Минув рік – хтось із депутатів знайшов себе в комітетах, хтось став спікером і ходить на телебачення. Єрмак вважає, що кожна людина у фракції має бути до чогось задіяна і відчувати себе потрібною. Тому реформації чи перестановки будуть відбуватися“, – розповіло джерело з найближчого оточення голови ОП.

В приватних бесідах депутати скаржаться, що зі складу фракційних груп почали виключати по 3-4 людей без попередження.

“Не знаю, як це має відбуватись процедурно, бо фракційна група – це просто чат. Виключають тих, в кого відсоток голосувань по важливих для керівництва Офісу питаннях нижчий за інших членів групи”, – сказав депутат, якого планують виключити зі своєї групи.

У той же час одразу кілька джерел у “Слузі” розповіли, що у фракції можуть з’явитися щонайменше чотири нові групи, які можуть очолити депутати Олександр Скічко, Олександр Трухін, Юлія Гришина та Артем Дубнов. Усі вони підтримують теплі відносини із президентом та керівником його Офісу. Ймовірно, що виключених з інших груп депутатів можуть розподілити саме у ці нові.

Єрмак давно хоче взяти частину фракції під себе, але якось воно йому ніяк не виходить. Він же розуміє, що йому треба опора в парламенті, от він і намагається в цьому напрямку активничати”, – заявило високопоставлене джерело в “СН”.

Однак створити під себе групи Єрмаку буде не так вже й просто, адже фракція далеко не в захваті від нової ініціативи.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com