Єрмак розкрив деталі саміту в Саудівській Аравії: “Розмова буде непроста, але за нами – правда”

5.08.2023, 09:03
144637

Завдання української делегації на саміті в Саудівській Аравії – об’єднати світ навколо України, а також говорити про “формулу миру”, яка допоможе і припинити війну, і відновити світовий лад.

Читайте також: Литва закриває пункти пропуску на кордоні з Білоруссю

Про це керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив у ефірі 1+1 у межах телемарафону “Єдині новини” 4 серпня.

“Українська делегація їде з українською “формулою миру”, яку запропонував у минулому році наш президент. І тому наша позиція, наші розмови будуть навколо цієї “формули миру”, – сказав Єрмак.

Сам факт такого саміту – вже успіх

Керівник ОП нагадав про першу таку зустріч щодо “формули миру”, яка у червні відбулася в Копенгагені. Тоді України вдалося запросити 16 країн. В Джидді очікується присутність представників понад 40 країн.

“Тобто це вже великий успіх. Сам факт такої зустрічі в Саудівській Аравії, на якій будуть присутні більше 40 країн, я вважаю вже успіхом України”, – сказав Єрмак.

Водночас він наголосив, що, безумовно, представники України продовжуватимуть говорити про “формулу миру”.

“Саме вона повинна бути основою. Саме реалізація цієї “формули” може не тільки припинити цю війну, відновити територіальну цілісність України в кордонах, міжнародно визначених, повернути наш суверенітет повністю, але і відновити світовий порядок, який базується на нормах міжнародного права і статуті Організації Об’єднаних націй”, – пояснив очільник президентського офісу.

“Розмова буде непроста”

“Я би не хотів забігати наперед. Я передбачаю, що розмова буде непроста, але за нами – правда, за нами – добро. Тому я сподіваюсь, що наші консультації, наші розмови будуть успішними”, – сказав Єрмак.

Він поінформував, що на саміті будуть присутні і представники країн G7, і представники багатьох країн Глобального Півдня.

“Наша делегація повністю готова, ми дуже довго готували цю зустріч. Це було дуже непросто, це дуже ювелірна робота. В нас багато розбіжностей і ми чули різні позиції, але важливо, що вони поділяють наші принципи“, – наголосив керівник ОП.

Він також зазначив, що “завдання – це об’єднати світ навколо України”.

Наша амбіційна ціль – щоби на установчому саміті миру, який ми хочемо провести якомога скоріше, щоби велика кількість країн погодилися, і були готові приїхати і провести цей саміт. Ми вважаємо, що ця ціль стає все більш-більш реальною, але ми продовжуємо цю непросту роботу”, – розповів Єрмак.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com