ЄС готується вперше покарати Китай за підтримку російського ВПК, – Bloomberg

13.02.2024, 13:31
154125

У наступному пакеті санкцій ЄС проти Росії вперше можуть з’явитися обмеження і щодо китайських компаній, які підтримують російську агресію.

Читайте також: Зеленський незабаром може відвідати кілька столиць ЄС — у Bloomberg повідомили про мету

Про це йдеться у публікації Bloomberg.

За даними журналістів, чергова порція санкцій Європейського Союзу може торкнутися близько двох десятків компаній, з яких три – китайські. Крім того, у проекті санкційного пакету, з яким ознайомився Bloomberg, також зазначені компанії з Гонконгу, Сербії, Індії, Туреччини й інших країн. Обмеження заборонятимуть європейським компаніям торгувати з фігурантами цього списку.

Якщо це рішення ухвалять, це буде перший випадок, коли ЄС запровадив обмеження щодо компаній з материкового Китаю через російське вторгнення в Україну. Раніше ЄС вже пропонував включити до санкційного списку кілька китайських фірм, але у попередні рази ці пропозиції були відхилені через опір деяких країн-членів і застереження збоку Китаю.

Bloomberg зазначає, що Пекін є важливим торговим партнером для низки європейських країн, зокрема для Німеччини. А для ухвалення санкцій ЄС потрібна підтримка всіх держав-членів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com