ЄС хоче зменшити залежність від США і Китаю: новий партнер для цього уже знайдений

6.06.2023, 14:31
141785

ЄС шукає нових партнерів для того, щоб зменшити залежність від США та Китаю.

Читайте також: Україна створила мережу диверсантів у РФ та передає їм дрони для атак – CNN

Як повідомляє Reuters, Європейська комісія заявила про пріоритет укладення договору з південноамериканським блоком Меркосур.

Ця угода довго відкладалася, однак тепер ЄС хоче відновити відносини з блоком. Для Європи важливо отримати пріоритетний доступ до сировини та інших ресурсів Латинської Америки в умовах “зростання геополітичних викликів”.

Reuters з посиланням на дипломатичні джерела в ЄС відзначає, що ця угода дозволить унії менше покладатися на Пекін та Вашингтон. Особливо це буде позитивним кроком, якщо Дональд Трамп повернеться на пост президента США.

“Завдяки зміцненню партнерства між двома регіонами, які є одними з найбільш тісно пов’язаних у світі інтересів і цінностей, ЄС і ЛАК (регіон Латинської Америки і Карибського басейну) матимуть кращі можливості для протистояння глобальним викликам”, –  передає вміст документа Reuters.

У ньому також зазначено, що Латинська Америка та Європа повинні зменшувати свою залежгість від третіх країн. Документ визначає дорожню карту для якнайшвидшого укладення низки угод про вільну торгівлю та партнерство з країнами Латинської Америки, а також для активізації двосторонніх відносин з Мексикою та Бразилією.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com