ЄС не підтримував закон про олігархів, – експосол України у США

13.10.2021, 19:30
102854

ЄС акуратно натякає, що процес деолігархізації правильний, але має проходити строго у правовому руслі, заявив дипломат

Інформація, що Європейський Союз начебто підтримав прийняття закону про олігархів, не відповідає дійсності. Про це заявив експосол України у США (2015-2019) Валерій Чалий в ефірі “Каналу 24”, повідомляє “Obozrevatel“.

“Я не вважаю, що формування “ЄС підтримав прийняття антиолігархічного закону” правдиве. Це не так. ЄС підтримав прийняття юридично вивіреного досконалого законодавства проти приватних осіб, які саме працюють у цій сфері. Тому ЄС акуратно, не втручаючись у наші внутрішні справи, натякає на те, що процес деолігархізації правильний, але він має проходити чітко в правовому руслі”, – заявив дипломат.

За його словами, дискусійний закон про олігархів містить багато протиріч і наразі протизаконно направлений на підпис голові парламенту.

Читайте також: З 1 січня зросте доплата до пенсії для родичів загиблих військових

“Закон, який зараз дискутується, – в ньому є багато проблем, багато неузгодженостей. Він (законопроєкт – прим.) протизаконно був направлений зараз на підпис”, – додав Чалий.

Нагадаємо, 23 вересня Верховна Рада ухвалила законопроєкт про олігархів попри критику міжнародних експертів та не чекаючи висновків Венеційської комісії.

Сама процедура голосування викликала критику західних експертів. Опозиційні фракції заявили про грубе порушення Конституції, а фракція “Європейська солідарність” звернулася до правоохоронних органів.

Під час голосування були одночасно прийняті різні тлумачення статті №5, яка визначає орган державної влади, якому надаються повноваження визначати особу олігархом. Одна редакція передбачала передачу цих повноважень НАЗК, інша – АМКУ, третя – РНБО.

11 жовтня нардеп Железняк повідомив про спробу фальсифікації проголосованого тексту проєкту закону на рівні комітету з нацбезпеки та оборони. Зокрема комітет намагався викреслити із законопроєкту згадки про НАЗК і АМКУ.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com