ЄС не планує продовжувати угоду з РФ про транзиту газу через Україну, – Bloomberg

27.01.2024, 12:03
153277

Європейський Союз готується відмовитися від продовження ключової угоди з Росією щодо використання українського транзитного газопроводу, коли вона закінчиться наприкінці року.

Читайте також: На Запорізькій АЕС може виникнути нова загроза ядерній безпеці, – “Енергоатом”

Як пише Bloomberg, посилаючись на власні джерела, обґрунтування виконавчої влади ЄС полягає в тому, що навіть країни, які найбільше залежать від російських поставок — включаючи Австрію та Словаччину — зможуть знайти альтернативні постачання у разі припинення дії угоди.

“Європейська комісія провела попередній аналіз потенційних сценаріїв у результаті припинення транзитної угоди, включаючи моделювання пропускної здатності інших з’єднань, таких як “Турецький потік”, щоб допомогти компенсувати будь-який дефіцит”, – йдеться в повідомленні.

За словами джерел, виконавча влада блоку обговорить це питання з державами-членами в лютому, перш ніж офіційно представити план міністрам енергетики на зустрічі в Брюсселі 4 березня.

Одне з джерел зазначає, що все ще можуть бути способи для країн і компаній з контрактами після 2024 року забезпечити постачання газу через Україну. Одним із методів було б, щоб Росія постачала газ до українського кордону, а потім суб’єкт ЄС укладав угоду з оператором газотранспортної системи Києва про транспортування газу до Австрії, Словаччини чи Чехії — трьох країн, які найбільше залежать від поставок з Москви.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com