ЄС не відкриє кордони для українців з 1 липня, – ЗМІ

27.06.2020, 17:21
76702

З 1 липня Європейський Союз відкриє зовнішні кордони для громадян 18 держав, однак України у цьому списку немає. Про це повідомляє Politico.

Читайте також: У Києві підтвердили рекордні майже півтори сотні нових випадків COVID-19

Як зазначається, напередодні, 26 червня, дипломати ЄС досягли попередньої домовленості про критерії визначення того, громадяни яких зможуть потрапити на територію Євросоюзу після відкриття кордонів.

Один із основних критеріїв – рівень коронавірусної інфекції повинен дорівнювати чи бути нижчим за середній показник по ЄС за останні два тижні на 100 тисяч жителів. Зауважимо, Україна наразі цьому критерію не відповідає.

Крім цього, враховуватимуться тенденція на збільшення чи зменшення нових випадків та дії країни щодо боротьби з COVID-19.

За даними New York Times, до списку країн, яким відкриють кордони увійшли Алжир, Австралія, Канада, Грузія, Японія, Чорногорія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Сербія, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай, Андорра, Сан–Марино, Монако та Ватикан.

До слова, внести до списку можуть Китай, якщо він відкриє свої кордони на взаємній основі.

Нагадаємо, за минулу добу, 26 червня, в Україні виявлено 948 випадків коронавірусу. При цьому 24 людини померло, 402 – одужало.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com