ЄС після нападу Росії на Україну збільшив імпорт російського скрапленого газу на 40%

31.08.2023, 13:31
145971

Держави Євросоюзу з лютого 2022 року, попри різке скорочення імпорту російських трубопроводного газу й нафти, майже удвічі збільшили закупівлі скрапленого природного газу з Росії.

Читайте також: Партизани “АТЕШ” підірвали в Новій Каховці штаб партії “Единая Россия” (фото)

Про це інформує “Європейська правда” з посиланням на The Guardian

Згідно з дослідженням антикорупційної групи Global Witness, країни ЄС купили 22 мільйони кубометрів російського СПГ у період із січня по липень 2023 року – порівняно з 15 мільйонами кубометрів за аналогічний період 2021 року. Таким чином зростання склало 40%.

Пряма мова аналітика Global Witness Джонатана Норонья-Ганта: “Купівля російського газу має такий самий вплив, як і купівля російської нафти. І те, й те фінансує війну в Україні, а кожне євро означає більше кровопролиття. Поки європейські країни засуджують війну, вони кладуть гроші в кишені Путіна”.

Дослідження виявило, що країни-члени ЄС придбали більше половини російського скрапленого природного газу на ринку за перші сім місяців 2023 року. Найбільшими покупцями після Китаю виявились Іспанія та Бельгія.

Джерела в урядах обох країн повідомили The Guardian, що рекордні закупівлі пов’язані з наявністю в них значної кількості СПГ-терміналів, а не їхніми власними потребами.

Співрозмовник в Іспанії, яка нині головує в Раді Європейського Союзу, також вважає, що закупівлі російського СПГ не припиняться, поки держави ЄС не досягнуть відповідної згоди, а її наразі немає.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com