ЄС погодив посилення візового контролю для іноземців

8.12.2020, 19:51
91104

Рада Європейського союзу, Європейський парламент погодили проміжну угоду про посилення єдиної європейської Візової інформаційної системи (VIS). Вона передбачає збір і постійний контроль додаткової інформації для всіх одержувачів короткострокових і довгострокових віз ЄС, включаючи збір нової біометричної інформації.

Читайте також: Угорщина поскаржилась на Україну в ЄС, але жодна країна не відреагувала, – ЗМІ

Про це повідомляє прес-служба ЄС.

“У відповідь на мінливі міграційні виклики та ризики у сфері безпеки ЄС покращує свою Візову інформаційну систему, інструмент, що використовується владою для реєстрації всіх охочих отримати короткострокову візу для в’їзду в Шенгенську зону”, – йдеться в повідомленні.

Так, основними цілями поправки до постанови є:

подальше посилення безпеки процедури короткострокової візи;

включення довгострокових віз та посвідки на проживання в базу даних VIS;

забезпечення взаємодії між VIS та іншими відповідними системами і базами даних ЄС.

Згідно з новими правилами, у VIS буде заноситися не тільки інформація про короткострокові візи, але і довгострокові візи та дозволи на проживання. Також в систему буде заноситися скан сторінки з біографічними даними паспорта, що спростить повернення незаконно перебувають громадян третіх країн.

Крім цього, в цілях боротьби з торгівлею дітьми згідно з новою постановою вік для зняття відбитків пальців у дітей буде знижено з 12 до шести років.

Рішення має проміжний характер, для його вступу в силу ще знадобиться ряд юридичних етапів, включаючи остаточне затвердження фінального документа Радою ЄС, тому дата його вступу в силу ще не визначена.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com