ЄС хоче ввести санкції проти чиновників Білорусі за фальсифікацію виборів, – ЗМІ

7.09.2020, 17:13
83477

Санкції проти 31 високопоставленого чиновника Білорусі будуть введені Європейським Союзом до середини вересня.

Читайте також: У центрі Мінська викрали опозиціонерку Колеснікову, – ЗМІ

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

Через місяць після початку масових демонстрацій проти підсумків президентських виборів, на яких Александр Лукашенко заявив про свою перемогу, ЄС має намір покарати білоруську владу і підтримати заклики до нових виборів.

“Спочатку ми узгодили 14 імен, але багато держав визнали, що цього недостатньо. Зараз ми досягли консенсусу ще щодо 17 осіб”, – сказав один з дипломатів ЄС.

“Це високопоставлені чиновники, відповідальні за вибори, за насильство і за репресії”, – додав він.

Міністри закордонних справ ЄС дали політичне схвалення санкціям – заборонам на поїздки в ЄС і заморожуванню активів – на зустрічі в Берліні в кінці минулого місяця, але не вирішили, на кого вони будуть спрямовані.

Греція і Кіпр, які наполягають на окремих санкціях проти Туреччини в суперечці в Східному Середземномор’ї, все ще повинні надати свою підтримку білоруському чорному списку.

Додаткові імена все ще можуть бути додані або викреслені зі списку, але дипломати заявили, що офіційне рішення, швидше за все, буде прийняте 21 вересня, коли міністри закордонних справ ЄС проведуть свою наступну заплановану зустріч. Санкції набудуть чинності з 22 вересня.

Читайте також: Опозиція висунула Саакашвілі кандидатом у прем’єр-міністри Грузії

Очікується, що до списку ЄС увійдуть міністр внутрішніх справ Юрій Караєв та його заступник, а також високопосадовці виборчої комісії, Служби безпеки та юстиції та міністри.

Лукашенко, який виконує обов’язки президента Білорусі, під санкції не потрапить.  Німеччина, яка протягом шести місяців головує в ЄС, хоче більше часу для діалогу і залишити відкритою можливість додавання імені президента на більш пізньому етапі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com