ЄС виділяє 37 мільярдів євро на боротьбу проти коронавірусу

14.03.2020, 13:48
66439

Європейський парламент активізує свої зусилля, щоб допомогти подолати спалах нового коронавірусу в Європі та наслідки для економіки.

Читайте також: Шмигаль скликає термінове засідання уряду через коронавірус

Як повідомляє CNN, ЄС виділив щонайменше 37 мільярдів євро (41,2 мільярда доларів) з бюджету на програми, спрямовані на допомогу європейським державам подолати економічну кризу, спричинену пандемією коронавірусу.

Президент Європарламенту Давид Сассолі 14 березня заявив, що “серйозний” характер ситуації потребує колективного реагування, на відміну від односторонніх дій.

“Ця ситуація настільки серйозна, що жоден європейський уряд не міг подумати, щоб реагувати самотужки … щоб врятувати наші країни, ми повинні діяти разом у Європі. Усі європейські країни отримають підтримку своїх систем охорони здоров’я. Це означає постачання матеріалів, підтримку лікарень та фінансування досліджень для розробки вакцини якомога швидше”, – сказав Сассолі.

За його словами, нові заходи також включатимуть зобов’язання щодо збереження та захисту робочих місць та бізнесу, підтримуючи заразом європейську економіку.

“Годі суворої економії. Країнам дозволено витрачати все необхідне, щоб гарантувати підтримку працівників, самозайнятих працівників, підприємств та банків”, – наголосив Сассолі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com