“ЄС запропонував гнучкий механізм запровадження нафтового ембарго, зволікання неприпустиме”, – Кулеба

10.05.2022, 11:05
119351

Зволікання з ухваленням шостого санкційного пакету є абсолютно неприпустимим, а всі аргументи проти запровадження запропонованого в ньому механізму нафтового ембарго надумані. Україна дуже сподівається, що найближчими днями рішення буде знайдено.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з нідерландським колегою Вопке Гукстрою в Києві.

«Зволікання з ухваленням шостого санкційного пакету є абсолютно неприпустимим. Всі аргументи про те, що нафтове ембарго в тому вигляді, в якому воно було запропоноване до ухвалення, зруйнує економіку Угорщини чи будь-якої іншої країни, є надуманими, тому що ЄС запропонував гнучкий механізм запровадження нафтового ембарго, який якраз враховує інтереси всіх держав-членів», – зазначив він.

За його словами, Україна дуже сподівається, що найближчими днями рішення буде знайдено. «Якщо його не буде знайдено, то усім залишиться зробити лише один висновок – що Угорщина своєю непоступливою позицією просто підіграє російській федерації у її намаганні зберегти нафтовий ринок ЄС», – зауважив очільник МЗС.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com