Єврочиновники отримали хабар в € 5 млн за підтримку Порошенка на виборах президента України в 2014 році – Жванія

27.07.2020, 21:23
79662

Екс-нардеп Давид Жванія стверджує, що в 2014 році передав хабар чиновникам з ЄС за підтримку Петра Порошенка як кандидата в президенти. За його словами, посередником в цьому був тодішній посол України в ФРН Павло Клімкін. Про це він заявив у відеоповідомленні, яке опублікував  KlymenkoTime в  Telegram.

Читайте також: Експрезиденту Порошенку не обрали запобіжний захід

На відео екс-нардеп заявляє, що через тодішнього посла України в ФРН Павла Клімкіна він передав єврочиновникам 5 мільйонів євро.

“Безпосередньо я і Клімкін брали участь в передачі 5 мільйонів євро через посольство України в Німеччині для одного високопоставленого в той час єврочиновника з метою забезпечення підтримки Порошенко в якості кандидата на пост президента України з боку ЄС”, − сказав він.

Жванія стверджує, що Порошенко, а також екс−секретар РНБО Олександр Турчинов та інші лідери Майдану в 2014 році захопили владу для особистого збагачення.

Читайте також: Порошенко пропонує перенести День Конституції на 5 квітня (відео)

“Ми фінансували Майдан, ми підігрівали протестні настрої в ЗМІ, зривали мирні ініціативи влади, вели сепаратні переговори з депутатами Партії регіонів, вели переговори з іноземними посольствами. До групи входили: колишній нардеп від” Народного фронту ” Микола  Мартиненко, Порошенко, Турчинов, теперішній мер Києва Віталій Кличко. Кожен з яких долучив свою угруповання. Турчинов, наприклад, привів екс-нардепів Сергія  Пашинського і колишнього спікера ВР Андрія Парубія “, – заявив він.

Політик додав, що Порошенко став президентом в результаті консенсусу олігархів і взяв перед ними зобов’язання, які в основному “відпрацював”. Частиною угоди, за його словами, була і посаду мера для Кличка.

“Порошенко за час перебування при владі отримав корупційним шляхом приблизно 4 мільярди доларів”, – сказав Жванія.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com