Євродепутати з Угорщини заявили про “громадянську війну” на Закарпатті

2.12.2020, 18:15
90624

Угорські євродепутати назвали обшуки на Закарпатті ситуацією “громадянської війни”. Вони засуджують силові методи щодо лідерів угорської громади. Про це повідомляє kiszo.net з посиланням на заяву депутатів Європарламенту від партії “Фідес” і Християнської народно-демократичної партії (KDNP).

Читайте також: Замість України: на Закарпатті новообрані сільські депутати заспівали гімн Угорщини (відео)

Зокрема, ця заява стала реакцією на обшуки в благодійних фондах та у голови Партії угорців України Ласло Брензовича у справі про сепаратизм.

“Українська влада створила на Закарпатті ситуацію громадянської війни. Ми вважаємо це ганебним і глибоко засуджуємо застосування збройної сили українською владою проти лідерів і організацій угорської громади на Закарпатті”, – йдеться в заяві.

На їхню думку, обшуки були нібито політично мотивованими і були спрямовані на залякування.

“В асоційованій країні Європейського союзу, яка неодноразово заявляла про свій намір інтегруватися в Європейський союз і НАТО, такі випадки є неприпустимими, тому ми виступаємо з ініціативою в Європейському парламенті, щоб включити це безпрецедентне порушення до порядку денного грудневого пленарного засідання”, – йдеться в заяві.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com