Європарламент вимагає від Києва розслідувати неправомірні дії КСУ

31.10.2020, 12:49
87912

Депутат Європейського парламенту Віола Фон Крамон-Таубадель заявила, що європейські країни чекають від Києва розслідування можливих неправомірних дій суддів Конституційного Суду України.

Читайте також: Скасування електронного декларування: у НАЗК назвали нардепів, які подали звернення до КСУ (список)

Про це вона сказала в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” на телеканалі “Україна”.

“Конституційна криза – це величезна проблема, але, з іншого боку, ми всі визнаємо, і ми підтримуємо зобов’язання України рухатися дорогою демократизації. Це той шлях, який веде до євроінтеграції. Україна взяла на себе зобов’язання під час підписання Угоди про асоціацію. Ця угода містить певні обов’язки. І зараз питання: чи Україна готова виконувати ці обов’язки, поважати міжнародне законодавство, європейські стандарти або ні?” – зауважила вона.

Депутат Європарламенту відзначила, що безвізовий режим між Україною та ЄС був встановлений у відповідь на виконання певних зобов’язань, одне з них – це боротьба з корупцією. “Це один із наріжних каменів, це про що просив ЄС уряд України”, – наголосила вона.

“Ми зараз бачимо на прикладі останнього рішення КСУ, що деякі речі дійсно не працюють. Ми бачимо, що в КС є конфлікт інтересів. Європейські країни очікують від вас, що ви проведете розслідування, розберете справу, і ті судді, які задіяні у неправомірних діях, будуть звільнені, але все це вимагає дотримання верховенства права”, – додала депутат Європарламенту.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com