Європарламент визнав Лукашенка причетним до війни проти України: вимагає ордер на арешт

14.09.2023, 09:01
146690

Європарламент визнав білоруського диктатора Олександра Лукашенка причетним до війни проти України на рівні з Владириром Путіним і закликав Міжнародний кримінальний суд видати ордер на його арешт.

Читайте також: Румунія знову знайшла на своїй території уламки російського дрона

Європейський парламент прийняв резолюцію “Про відносини з Білоруссю”.

Резолюція нагадує повний перелік злочинів білоруського режиму, починаючи від розпалювання ненависті та участі в російській антиукраїнській пропаганді до прямої підтримки російської армії, включаючи наданий дозвіл напасти на Україну з території Білорусі та прямі поставки боєприпасів і військового спорядження.

“Режим Лукашенка повинен понести відповідальність за співучасть у злочині агресії, військових злочинах, злочинах проти людства і за злочин геноциду, вчинені проти України”, – йдеться в документі.

Відповідно, країнам-членам ЄС пропонується шукати правові шляхи для вилучення фінансових активів білоруського керівництва і відповідних підприємств, щоб направити їх по можливості на відновлення України.

Окремим є розділ резолюції, присвячений злочинному вивезенню з України до Білорусі понад 2150 дітей. Європарламент вважає Лукашенка відповідальним за ці військові злочини, як і Володимира Путіна і Марію Львову-Бєлову, і закликає МКС видати подібний міжнародний ордер на арешт Лукашенка.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com