Європейські країни звернулись до Ірану із закликом зберегти ядерну угоду

15.07.2019, 15:09
33154

Німеччина, Франція та Великобританія закликають Тегеран до дотримання умов ядерної угоди. Про це інформує ТСН.

Читайте також: Смертна кара, ядерна зброя і війна: українці запропонували Зеленському пункти президентської кампанії

“Хоча ми як і раніше підтримуємо угоду, проте продовження її існування залежить від того, щоб Іран беззастережно дотримувався своїх зобов’язань. У зв’язку з цим ми наполегливо закликаємо Іран переглянути нещодавно прийняті ним рішення”, – наголошується у спільній заяві трьох країн, оприлюдненій у неділю, 14 липня, німецьким урядом.

У заяві згадується рішення Тегерана збагачувати уран більше обумовленого угодою рівня і зберігати ядерні матеріали в більших, ніж дозволено, обсягах. Три європейські країни стурбовані ризиком того, що ядерна угода буде порушена ще більше через санкційний тиск з боку США та рішення Ірану не дотримуватися положень угоди.

ФРН, Франція і Великобританія вказали на необхідність продовжувати діалог щодо ядерної угоди. Водночас вони висловили стурбованість у зв’язку з серією нападів на танкери в районі Перської затоки і загальним зростанням напруженості в регіоні.

Читайте також: В Ірані через повінь загинули 18 людей

Ядерна угода, укладена у 2015 році між Іраном, США, Росією, Китаєм, Великобританією, Францією і Німеччиною, мала на меті зупинити ядерну програму Тегерана в обмін на послаблення міжнародних економічних санкцій, що були накладені на країну. Проте на початку травня 2018 року американський президент Дональд Трамп оголосив про вихід США з угоди. Згодом США відновили санкції проти Ірану.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com