Європейський інвестиційний банк виділить 639 млн євро для України – Шмигаль

6.03.2022, 15:24
113644

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму відеозверненні повідомив, що Україна веде переговори з усіма міжнародними організаціями і країнами про фінансову допомогу.

Про це повідомляє ТСН.

Так, Європейський інвестиційний банк перенаправить з інших проектів в державний бюджет України 639 млн євро.

“На уряді ми вже ухвалил необхідні для цього документи. Міністерство фінансів вже провело перший випуск військових облігацій. На підході другий. Кожен, хто готовий прокредитувати Україну, наших військових, наших лікарів, працівників критичної інфраструктури, може це зробити, придбавши військові облігації”, – заявив він.

Він також повідомив, створюються відповідні фонди, з яких спрямовується на відновлення України відповідні кошти.

Уряд вже уповноважив відповідні міністерства на відкриття в Національному банку України чотирьох рахунків, на які будуть зараховуватись кошти від фізичних осіб, організацій, від компаній, від міжнародних фінансових організацій.

Мова про Фонд відновлення і трансформації економіки, про Фонд підтримки малого та середнього бізнесу, про Фонд відновлення майна і зруйнованої інфраструктури, тут мова йде і про домівки, і про квартири, і про те житло, яке втратили люди, а також Фонд обслуговування і погашення державного боргу.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com