Європейський союз остаточно затвердив шостий пакет санкцій проти Росії: перелік обмежень

3.06.2022, 15:01
121161

Європейський союз 3 червня таки затвердив шостий пакет санкцій проти Росії через війну в Україні.

Читайте також: Від початку війни країни ЄС прийняли 5,3 млн українських біженців: скільки з них вже повернулося до України

Також ЄС запровадив санкції і проти Білорусі через підтримку самопроголошеним президентом Лукашенком війни проти України.  Про це йдеться на офіційному сайті ЄС.

“Ми забороняємо імпорт російської нафти в ЄС і тим самим скорочуємо величезне джерело доходу для Росії. Ми відключаємо більше ключових російських банків від міжнародної платіжної системи SWIFT. Ми також накладаємо санкції на винних у звірствах, які сталися в Бучі та Маріуполі, і забороняємо діяльність російських засобів дезінформації, які активно сприяють пропаганді війни президента Путіна”, – повідомив Верховний представник із закордонних справ і політики безпеки ЄС Жозеп Боррель.

Санкції проти російської нафти

ЄС вирішив заборонити закупівлю, імпорт або перевезення сирої нафти та деяких нафтопродуктів з Росії до ЄС. Поступова відмова від російської нафти триватиме від 6 місяців для сирої нафти до 8 місяців для інших нафтопродуктів .

“Тимчасовий виняток передбачається для імпорту сирої нафти нафтопроводом до тих країн-членів ЄС, які через своє географічне положення страждають від специфічної залежності від російських поставок і не мають життєздатних альтернатив”, – йдеться у повідомленні. 

Відключення російських та білоруських банків від SWIFT 

Від системи SWIFT  ЄС відключив найбільший російський банк “Сбербанк”Московський кредитний банк, Російський сільськогосподарський банк і Білоруський банк розвитку та реконструкції.

Санкції проти російських пропагандистів

Також на території ЄС заборонили мовлення російських пропагандистських каналів “Россия РТР/РТР Планета” , “Россия 24″ і “Міжнародний телецентр”

Читайте також: У Німеччині зробили важливу заяву щодо майбутнього України в ЄС

“Ці структури використовувалися російським урядом як інструменти для маніпулювання інформацією та поширення дезінформації про вторгнення в Україну, включаючи пропаганду, з метою дестабілізації сусідніх з Росією країн та ЄС”, – йдеться у повідомленні. 

ЄС обмежив експорт до РФ та надання агресорці консультаційних послуг

ЄС розширює список осіб та організацій, яких торкнулися обмеження на експорт товарів і технологій подвійного використання. Такі доповнення до списку включають як російські, так і білоруські організації. Крім того, ЄС розширить перелік товарів і технологій, які можуть сприяти технологічному розвитку сектору оборони та безпеки Росії. Це включатиме 80 хімічних речовин, які можуть бути використані для виробництва хімічної зброї.

Також ЄС заборонить надання в Росію бухгалтерських послугзв’язків з громадськістю та консультаційних послуг, а також хмарних сервісів.

ЄС покарає винних у звірствах у Бучі та Маріуполі

ЄС вирішив накласти санкції на фізичних та юридичних осіб, винних у звірствах російських військ у Бучі та Маріуполі, осіб, які підтримують війну, провідних бізнесменів та членів сімей олігархів та кремлівських чиновників, а також оборонних компаній. Цей перелік обіцяють опублікувати згодом.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com