Європу накриє друга хвиля коронавірусу

7.08.2020, 13:52
80698

Європа відійшла після першої хвилі пандемії та почала потроху послаблювати карантинні обмеження. Почали відкривати кордони, закладу, людям дозволили відвідувати пляжі та переміщатися між містами.

Читайте також: Новий антирекорд коронавірусу в Україні: кількість хворих знову рекордно зросла

Проте в липні, на думку епідеміологів, в Європі почалася друга хвиля коронавірусу. У багатьох країнах знову почала зростати кількість інфікованих і загиблих, і основною причиною називають недостатність карантинних заходів і втому людей від заборон. Що відбувається нині в країнах Європи, повідомляє видання OBOZREVATEL.

Іспанія. Кількість хворих за останню добу – 2,9 тисячі, днем раніше – 5,7 тисячі. Всього в країні з початку пандемії захворіло 352,8 тисячі людей і 28,5 тисячі людей загинуло.

Великобританія. Середня кількість нових випадків в день коливається від 500 до майже 900 осіб. З початку пандемії захворіло 307 тисяч осіб, 46 тисяч – загинули.

Греція. За останній тиждень щоденна кількість хворих збільшилася у два рази – з 60 до 120 осіб. З початку пандемії захворіло 5 тисяч осіб, загиблих – 210.

Італія. В останні тижні щодня фіксують 180-380 випадків. Смертність – від 3 до 10 осіб на добу. З початку пандемії – 248,8 тисячі заболіло, 35,1 тисячі загинули.

Німеччина. В останні тижні приріст нових випадків – від 842 до 1024 людини в добу. Смертність – від 6 до 13 осіб в день. З початку пандемії – 214 тисяч хворих, 9,2 тисячі смертей.

Франція. За останній тиждень кількість хворих збільшилася з 725 осіб до 1695. Смертність – близько 20 осіб на добу. З початку пандемії – 194 тисячі хворих, 30 тисяч людей загинули.

Румунія. За останню добу захворіли 1345 осіб, смертність – близько 40 осіб на день. З початку пандемії захворіло майже 58 тисяч осіб, загинуло – 2,5 тисячі.

Польща. За останній тиждень знову почала зростати кількість інфікованих, смертність – близько 20 осіб на добу. З початку пандемії – майже 50 тисяч інфікованих, смертність – 1,7 тисячі.

Глави країн говорять про те, що в країнах ЄС почалася друга хвиля пандемії та бажання людей повернутися до нормального життя може суттєво збільшити кількість інфікованих. До осені, на думку фахівців, варто очікувати ще більшого збільшення хворих.

“Вірус в будь-який момент може стати причиною менш контрольованого сценарію, який останнім часом циркулює більш активно, з більшою втратою дистанційних і бар’єрних заходів”, – кажуть у Міністерстві охорони здоров’я Франції.

Країни знову почали повертати карантинні обмеження, повернули масковий режим, заборонили роботу нічних клубів і масові зібрання. Деякі знову почали закривати кордони та вводити обмеження для туристів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com