Євросоюз може розпочати переговори з Україною про членство до Різдва — Європарламент

27.09.2023, 13:27
147378

Євросоюз повинен підготуватись до наступних хвиль розширення та розпочати переговори з Україною щодо її членства до Різдва.

Читайте також: Яким буде курс долара у жовтні – прогноз експертів

Про це заявила голова Європейського парламенту Роберта Мецола, інформує The Guardian.

Вона заявила, що якщо Україна буде рухатись швидко у питанні реформ, то Євросоюз має відповідати цій швидкості. Вона зазначила, що ЄС повинен підготувати базу для появи України у якості нового члена. Зокрема потрібно усунути торговельні тарифи та надання Києву доступу до внутрішнього ринку ЄС ще до набуття повного членства.

Мецола зазначила, що лідери країн Євросоюзу мають прискорити входження України до Євросоюзу, щоб запобігти зростанню російського впливу. Вона заявила, що зволікання у цьому плані може призвести до зростання кількості євроскептиків, націоналізму та праворадикальних рухів.

“Мецола хоче, щоб формальні переговори почалися до Різдва. Рішення буде за міністрами країн ЄС, які проведуть формальну зустріч у грудні після того, як Єврокомісія у жовтні оприлюднить доповідь про прогрес України на шляху реформ, необхідних для продовження процесу розширення”, – зазначається у публікації

Видання The Guardian зазначає, що наступна хвиля розширення ЄС може включати Україну, Молдову й Албанію, після чого кількість країн сягне 30.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com