Євросоюз не визнає указу Путіна про землеволодіння у Криму

24.03.2021, 12:26
95782

Євросоюз вважає порушенням міжнародного гуманітарного права указ президента Росії Володимира Путіна, що забороняє негромадянам Росії володіти землею в анексованому Криму.

Європейський Союз не визнає указу президента Росії Володимира Путіна про володіння землею в анексованому Криму. З такою заявою Європейська служба зовнішньополітичної діяльності (EEAS) виступила у вівторок, 23 березня, – повідомляє Микола Кондратенко (Deutsche Welle).

Читайте також: Freedom House віднесла анексований Крим у перелік місць без свободи

Указ Путіна порушує міжнародне гуманітарне право, призводить до довільного позбавлення права власності, а також є черговим кроком до примусового набуття жителями півострова російського громадянства, підкреслили в Брюсселі. ЄС розцінює набрання цим документом чинності 20 березня як ще одну спробу примусової інтеграції півострова до складу Росії.

Євросоюз закликав РФ припинити всі порушення міжнародного права в Криму. ЄС не визнає анексію Криму Росією і непохитно підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, підкреслили в Брюсселі.

Указ Путіна забороняє українцям і німцям володіти землею в Криму

Указ президента Росії про те, що більшу частину Криму та міста Севастополя було додано до переліку прикордонних територій Російської Федерації, де іноземним громадянам заборонено володіти землею, Володимир Путін підписав у березні 2020 року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com