Євросоюз позбавить Угорщину частини фінансування: що сталося

23.12.2022, 13:01
132997

Європейський союз призупинить більшу частину фінансування для Угорщини. Адже Будапешт не виконує умови, які б забезпечили незалежність судової системи, академічними свободами та системою надання притулку.

Читайте також: У Польщі розповіли подробиці зустрічі Зеленського і Дуди: розмова тривала дві години

Про це повідомляє видання Reuters.

Наголошується, що Єврокомісія досягла загальної угоди з Будапештом щодо фінансування. Втім, основна частина – 22 млрд євро, поки не може бути виплачена. Оскільки уряд Віктора Орбана не виконає низку умов щодо верховенства права, що, зокрема пов’язане із судовою системою та боротьбою з корупцією на високих рівнях.

У Брюсселі також зауважують, що деякі виплати будуть припинені через закон щодо дискримінації людей на основі їхньої сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

До слова, 22 млрд євро – кошти, які призначені для програм, що стосуються осівти для знедолених дітей, модернізації залізничного транспорту, доступу до широкосмугового зв’язку та допомоги регіонам, які постраждали від закриття вугільних електростанцій.

Тим часом видання Financial Times пише, що вже тривалий час бореться з Брюсселем через власні проблеми з верховенством права. Така репутація Угорщини загрожує справедливому та прозорому розподілу грошей платників податків ЄС.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан звинуватив Європу у втручанні у війну в Україні. Мовляв,  велика частина Європи вже воює, тому що надсилає Україні гроші та зброю або навчає українських солдатів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com