Юлія Кузьменко – кандидатка в народні депутати від “Європейської солідарності”

15.02.2021, 20:30
94529

З’їзд партії “Європейська солідарність” висунув волонтерку і дитячу кардіохірургиню Юлію Кузьменко, підозрювану у вбивстві журналіста Павла Шеремета, кандидаткою у народні депутати.

Читайте також: У справі Павла Шеремета слідству не вдалося встановити організаторів вбивства

Згідно з ухваленим у понеділок, 15 лютого, рішенням політсили, Кузьменко представлятиме “Європейську солідарність” в окрузі №50 у Донецькій області на додаткових виборах до Верховної Ради. Про це цього ж дня повідомила народна депутатка Ірина Фріз, – передає Deutsche Welle.

Про обрання Кузьменко кандидаткою від партії повідомила й інша членкиня “Євросолідарності” депутатка ВР Софія Федина (“Євросолідарність”). У своєму Facebook-дописі Федина назвала Кузьменко політв’язнем і заявила, що “сьогодні ми повинні бути єдині в боротьбі за Україну та її свободу”, – передає Deutsche Welle.

Додаткові вибори до Верховної Ради в окрузі №50 у Донецькій області відбудуться 28 березня 2021 року.

Нагадаємо, що 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівниці інтернет-видання “Українська правда” Олени Притули, в якій перебував Павло Шеремет. Журналіст загинув на місці невдовзі після вибуху.

Українські слідчі тривалий час не повідомляли про перебіг слідства щодо вбивства Шеремета і заявили про встановлення підозрюваних у злочині лише в грудні 2019 року.

Підозра у виконанні вбивства Павла Шеремета була висунута двом особам – музиканту й військовому Андрію Антоненку і дитячій лікарці Юлії Кузьменко, а ще одну особу Яну Дугарь підозрюють у тому, що вона була пособницею в організації вбивства Шеремета.

Кузьменко перебуває під цілодобовим домашнім арештом, на Дугарь покладено особисті зобов’язання, а Антоненка тримають під вартою. Жоден з обвинувачених своєї провини в причетності до вбивства Шеремета не визнає.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com