Юрій Луценко розповів, чому відпочивав на Сейшелах

11.09.2018, 12:14
4145

Генеральний прокурор Юрій Луценковідпочивав на Сейшелах, а не в Україні, бо тут би його чекали мітинги замість відпустки. Про це він розповів в інтерв’ю Цензор.нет

“Прошу поставитися до цього з розумінням, але відпочити на будь-якому українському курорті я не зможу. Оскільки це перетвориться в мітинг і прийом громадян. Тому єдиною формою відпочинку, за якої я можу випасти з вируючих подій України, стає виїзд в одну з європейських країн”, – пояснив він.

Водночас, Луценко зауважив, що шкодує за поїздку.

– Знав, що реакція буде негативною, говорить генпрокурор.

– Раз знали, чому все-таки поїхали? – запитує журналіст.

– Відповідь буде дуже банальною: я люблю свою дружину. У нас було 30-річчя весілля, а у дітей – відкладена весільна подорож. Ми домовилися їх провести разом. Саша з Настею підбирали, куди поїхати. В результаті вони оплатили переліт, все інше обійшлося мені в підйомну суму.

Тобто я ні на що не скаржуся. Так, це дорого. Але це було раз за 30 років, і я вважаю, що моя любов і її самовідданість у важкі для нас часи це заслужили.

І ще одна причина. У мене велика зарплата, приблизно 150 тисяч гривень.

“Якщо генпрокурор навіть воюючоъ країни не відпочине, як я, 10 днів за сезон – він буде менш дієздатним. І я провів 3 дні в Україні і 7 днів – за її межами. Чи мав я на це право? Це необхідність – як і у кожної людини, яка повинна відпочити з тим, щоб працювати ефективно.

Але я собі ставив інше питання: які гроші я маю моральне право при цьому витрачати? І знайшов для себе таку відповідь: я ділю все на частки в 30%. Тобто 30% нашого загального сімейного доходу йде на життя (продукти, комунальні витрати, обслуговування автомобілів); 30% – на благодійну допомогу (в першу чергу АТО). І 30% – на відпочинок. Зокрема, за кордон”, – сказав Луценко.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com