Юристи Коломойського подали 285 нових позовів проти Приватбанку

17.01.2020, 19:31
60101

За грудень і початок січня компанії, пов’язані з олігархом Ігорем Коломойським, подали 285 позовів проти ПриватБанку, повідомляє видання ″Новое Время″ з посиланням на дані судового реєстру.

Читайте також: Коломойський заявив, що поверне незабаром у свою власність “ПриватБанк”

Юристи ПриватБанку підтвердили цю інформацію виданню.

Зокрема, з ПриватБанком судятьКся пов’язані з Коломойським позичальники (220 позовів), які хочуть скасувати договори поруки та кредитні угоди. Загальна сума боргу пов’язаних з олігархом осіб становить близько 240 млрд грн.

Також 45 позовів подали колишні міноритарні акціонери Привату, які оскаржують процедуру націоналізації bail-in – примусову конвертацію їхніх депозитів в нові акції банку.

Ще 20 позовів подано проти нинішнього керівництва ПриватБанку. Позови ініціював профспілка, яку створив Максим Шевченко, який відповідає в ПриватБанку за повернення боргів. Дії цієї профспілки інформаційно підтримуються наближеним до Коломойського депутатом Олександром Дубінським, зазначає видання.

За даними джерел НВ в юридичних колах, Коломойський найбільше побоюється усної дачі свідчень у Високому суді Лондона. У зв’язку з цим і активізувалися юридичні сили олігарха. Зараз йде активна підготовка до розгляду справи в Лондоні по суті, який почнеться в 2021 році.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com