Ющенка підозрюють у змові з Януковичем

5.07.2019, 13:12
31936

Генеральна прокуратура України просить суд заарештувати майно колишнього президента України Віктора Ющенка.

Читайте також: Ющенко прокоментував кримінальну справу проти нього по Межигір’ю

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

За словами керівника управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка, якщо повідомляється така підозра, то потрібно реагувати. І зазначив, що це не просто право, а обов’язок.

Як сказано у повідомленні, мова йде про майно, яке “наявне в Ющенка по реєстрах”. На початку червня екс-президенту Віктору Ющенку було оголошено підозру за ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

Читайте також: Ющенко звернувся до українців у мовному питанні

На думку слідства, Ющенко у змові з Віктором Януковичем перевів “Межигір’я” з підпорядкування Державному управлінню справами до сфери відповідальності Кабінету міністрів. Уряд після цього передав резиденцію до статуту держпідприємства “Надра України”, яке вивело “Межигір’я” з державної власності на користь фіктивної донецької фірми.

Однак сам Віктор Ющенко відкидає всі звинувачення і зазначає, що не бачить “приводу ховатися або прикидатися хворим” і вказав на “політичний підтекст” у справі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com