Так, ці канали тепер недоступні на YouTube. РНБО ще раніше вводила проти них санкції, повідомляє 24 канал.

Канали “перебрались” на інші адреси

Першою про блокування вночі 4 лютого повідомила ведуча Діана Панченко у фейсбуці. Потім представники каналів почали говорити нібито про “американську цензуру”.

У спільній заяві “Перший незалежний” та UkrLive зазначили, що продовжують мовити за іншими адресами. Кажуть, що не зупиняться.

Що цьому передувало

Рада з національної безпеки та оборони 28 грудня 2021 року ввела санкції проти медіахолдингів “Тайм Медіа”, “Телепростір” та “Медіахолдинг Новини”. До них входять, зокрема, “Перший незалежний” та UkrLive.

Читайте також: Тебе бабло накриє як цунамі, підтвердить все Монастирський – про Трухіна написали пісню

Обмеження передбачають блокування активів, заборону користування радіочастотним ресурсом, припинення телекомунікаційних послуг тощо.

“Перший незалежний” створили на заміну іншим медвечуківським каналам

Зауважимо, РНБО ще 2 лютого 2021 року ввела санкції проти соратника лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука Тараса Козака. Через це припинили мовлення телеканали, які йому належали – ZIK, NewsOne та “112 Україна”.

Після цього колишні журналісти цих телеканалів начебто об’єдналися і створили “Перший незалежний”. У вересні повідомили, що нардеп від ОПЗЖ Нестор Шуфрич став власником 60% акцій телеканалу “Перший незалежний”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook