З 1 травня можна буде змінити мобільного оператора та залишити старий номер

16.04.2019, 12:25
21126

Повідомили черговий термін, коли в Україні запрацює сервісна послуга для зміни оператора  мобільного зв’язку з збереженням колишнього абонентського номера. Це стане можливим вже через два тижні, з 1 травня. Про це пише ″Дзеркало тижня″, посилаючись на офіційну відповідь Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

Читайте також: Як мобільні оператори наживаються на користувачах

У нацкомісії нагадали, що в Україні з 4 лютого по 30 квітня проходить дослідна експлуатація послуги перенесення абонентських номерів мобільними операторами спільно з держпідприємством ″Український державний центр радіочастот″.

″Наступним кроком є ​​впровадження перенесення абонентських номерів на телекомунікаційних мережах мобільного зв’язку з 1 травня″, – заявили в нацкомісії.

Готовність до запуску послуги також підтвердили всі найбільші оператори мобільного зв’язку.

Нагадаємо, що впровадження послуги з перенесення номера в Україні відбувається на три роки пізніше затвердженого графіка і з запізненням на 20 років в порівнянні з іншими країнами.

Сьогодні мобільні оператори під час розгортання 4G продовжують підвищувати тарифи і змушують абонентів платити все більше. У цій ситуації, як вважають експерти, можливість зміни оператора зі збереженням номера дозволить користувачам показати незгоду з політикою оператора і можливість опосередковано впливати на формування тарифів і надання послуг.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com