З 6 березня в Україні вводиться обов’язкове носіння масок на вулицях

4.04.2020, 21:15
68599

З 6 квітня перебування на вулицях у масках є обов’язковим. Про це йдеться у переданому УНІАН роз’ясненні уряду щодо нових обмежувальних заходів на період карантину, що діятимуть з 6 по 24 квітня, передбачених постановою №211.

Читайте також: В уряді повідомили, чи будуть закриватися церкви в Україні на період карантину

Одним із головних питань щодо заходів українців є можливість ходити по вулиці без маски. В постанові уряду сказано, що в усіх громадських місцях необхідно бути в масці чи респіраторі. Громадське місце – частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, в тому числі за плату (під’їзди, підземні переходи, стадіони; парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні установи та інше).

Проте, перелік громадських місць може бути розширений органами місцевої влади. Наприклад, у Києві до громадських місць відносяться також зупинки громадського транспорту та 50-метрова зона навколо них; церкви та 50-метрова зона навколо них; заклади торгівлі закритого і відкритого типів, зокрема торгові ряди та ринки; кінотеатри та прилегла до них територія тощо.

“Тому ми наполегливо рекомендуємо перебувати на вулиці в масці, оскільки у будь-який момент можете опинитись на території, яка підпадає під визначення “громадське місце”, – наголосили в Кабміні. Також зазначається, що вимога обов’язково мати з собою документи, що посвідчують особу, необхідна для того, щоб перевірити, чи не мусить людина бути на самоізоляції або в обсервації. “А також це дасть можливість органам правопорядку застосовувати адміністративну відповідальність для порушників правил карантину”, – йдеться у повідомленні. Водночас наголошується, що громадянина можуть оштрафувати за похід в парк чи відсутність маски. За порушення правил карантину – штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн. “А якщо ви порушуєте санітарні правила та норми щодо запобігання інфекційним захворюванням, може бути й кримінальна відповідальність”, – сказано у роз’ясненні. Контроль за дотриманням правил карантину в публічних місцях буде здійснювати МВС та Нацгвардія.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com