З Білорусі полетіли майже всі російські гелікоптери — “Гаюн”

5.08.2023, 19:05
144660

З Білорусі полетіли 10 вертольотів ВКС РФ разом з двома десятками росіян, що належать до особового складу. Більшість з гелікоптерів були на території РБ від січня 2023 року.

Читайте також: Переворот у Нігері: президент просить світ захистити країну від РФ

Про це інформує моніторинговий ресурс “Беларускі Гаюн”.

Так, сьогодні, 5 серпня, вранці з аеродрому “Мачулищі” злетіла група з десяти вертольотів ВКС РФ, зокрема 4 одиниці – Мі-8 ВКС РФ та 6 одиниць Мі-24 ВКС РФ.

Зазначається, що гвинтокрили полетіли у східному/південно-східному напрямку. Їх пізніше помітили над Могильовською областю в напрямку кордону з РФ, який надалі вони перетнули. За інформацією Гаюна, пізніше всі 10 гелікоптерів приземлилися на аеродромі “Сеща” у Брянській області РФ. Більшість з них провела в Білорусі 209 днів (з 8 січня 2023 р.).

“Таким чином, сьогодні вранці значно зменшилося авіаційне угруповання ПКС РФ у Білорусі. Нагадаємо, що в Білорусі перебувало щонайменше 11 вертольотів ПКС РФ. Тепер, імовірно, залишився один”, – пише “Беларускі Гаюн”.

Крім того, за час перебування в Білорусі, ця група гелікоптерів втратила одну з одиниць своєї техніки. Так, у червні під Івацевичами розбився гелікоптер Мі-24 ВКС РФ.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com