З Італії евакуюють 123 людини: в Україні на них чекає домашній карантин

15.03.2020, 21:34
66543

Сьогодні ввечері з Італії  евакуювали 123 людини. Про це на брифінгу 15 березня заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Трансляцію прес−конференції вів телеканал “24” .

Читайте також: У Франції назвали препарати, які категорично не можна вживати при Covid−19

“Спочатку було 126 осіб, але цифра зменшилася до 123, тому що три людини з додаткового списку не прибули вчасно в аеропорт”, − сказав Кулеба.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що прибуття до Києва борту SkyUp з евакуйованими очікується близько 23.00.

Заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що всі громадяни, які сідають на борт, пройдуть три етапи клінічних випробувань з боку італійських і українських медиків.

“Все, кого ми перевеземо, будуть без симптомів, з підтвердженими лабораторними результатами, що хвороба відсутня. Ми запропонували всім пасажирам заповнити анкету зі згодою на добровільну самоізоляцію: після прильоту вони відправляться в самоізоляцію в домашніх умовах. За порушення умов самоізоляції передбачена певна відповідальність, тому ми будемо робити вибірковий контроль (з анкет ми знаємо, хто де живе), щоб унеможливити поширення коронавірусної­ інфекції”, − підкреслив Ляшко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com